Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Within Temptation-ról

2008.09.27

A Within Temptation egy holland együttes. A csapatot 1996-ban alapította Sharon den Adel énekesnő, és a gitáros Robert Westerholt. Zenéjüket leginkább gothic metalként lehet bekategorizálni, bár Sharon den Adel egy interjúban szimfonikus rocknak nevezte az együttes zenei irányát.

A csapat már rögtön első albumuk (mely az Enter címet viselte) kiadása után az underground zenei élet meghatározó formációjává vált. Ezt a pozíciót tartották egészen 2001-ig, mikor is a nagyközönség előtt is ismertek lettek a Mother Earth-albumról kimásolt Ice Queen című kislemezzel, amely második helyezést ért el a slágerlistákon.

Ezután négyszer nyerte el a 'Conamus export prijs' elnevezésű holland zenei díjat.

Következő albumuk, a The Silent Force első helyezettként indított a slágerlistákon. Legutóbbi, The Heart of Everything elnevezésű lemezükkel megismételték ezt a sikert.      

Felállás 

Az együttest 1996-ban a régóta együtt dolgozó Robert Westerholt gitáros és Sharon den Adel énekesnő alapította, akik rögtön ezután felvették a csapat sorai közé a basszer Jeoren van Veent, a gitáros Michiel Popanhove-t, billentyűsként pedig Martijin Westerholtot. Ivar de Graaf dobosként csak rövid időt töltött az együttes kötelékében. Hamarosan lemezszerződést kaptak a DSFA Records lemezkiadótól, és még ebben az évben stúdióba vonultak, hogy felvegyék első albumukat.

 

http://www.szub.hu/uploads/2008/05/within_temptation.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bothsebestyen @yahoo.com

(Sebi, 2008.10.21 14:15)

JOOOOO